Turmániová keramika

 

Zdraví je to jediné, co patří pouze nám a záleží jenom na nás.

TK 4Dnes jsou nejdéle žijícími lidmi na planetě Japonci a Korejci, kteří žijí podle statistických údajů asi o 20-30 let déle, než obyvatelé České republiky. Co je příčinou? Mají snad kvalitnější výživu, nebo více sportují? Jednou ze základních příčin spatřují sami Korejci v teplých podlahách, na nichž spali v dávných dobách a spí na nich dodnes.

Turmaniové podložky se staly předmětem touhy mnohých Japonců i Korejců. Ve spánku se nám nepozorovaně zlepšuje krevní oběh v celém organismu, takže v nočních hodinách probíhají ozdravné procesy.

 

TK 3Nyní také občané České republiky mají velkolepou příležitost používat tento vynález, jehož kvalita i bezpečnost je potvrzena spolehlivými certifikáty. Turmaniová keramika je univerzálním léčebně profylaktickým prostředkem s pohodlným a snadným způsobem použití.

 

 

 

TK 1              yt keramika

PRINCIPY PŮSOBENÍ TURMÁNIA

Hluboké prohřívání infračervenými paprsky s dlouho vlnovou délkou

Schopnost předávat a přetvářet energii prohřátého kamene v životní energii na úrovni buňky, molekul i atomů je základem působení, v jehož důsledku se zlepšuje prokrvení i výživa tkání.

Tvořivá regenerační energie dokáže zastavit růst „škodlivých“ a „cizích" mikroorganismů a buněk, neutralizovat působení volných radikálů a aktivovat obnovu normálních buněk všech orgánů i tkání.

Magnetoterapie

Keramická podložka z turmánia vytváří magnetické pole, analogické přirozenému magnetickému poli člověka. Toto pole může na člověka působit po dobu několika dní zcela bez omezení.

Ionizace

Turmániovou podložku je možno používat po celý den jako ionizátor vzduchu, který vytvoří v domě zvláštní mikroklima. V bezprostřední blízkosti podložky je maximální koncentrace záporně nabitých vzdušných iontů. Dosahuje hodnoty 2200 na cm3, což je hodnota odpovídající mořskému nebo lesnímu vzduchu.

 ÚČINKY POUŽITÍ

  • Prevence onemocnění
  • Zlepšení krevního oběhu
  • Zvýšení schopnosti krve vázat na sebe kyslík
  • Posílení cévních stěn
  • Zlepšení činnosti dýchacích orgánů
  • Zrychlení látkové výměny
  • Vyloučení usazenin a toxinů
  • Odstranění bolesti a zánětu
  • Působení proti otokům, podpora rychlejšího hojení ran
  • Posílení imunitního systému
  • Stabilizace činnosti nervové soustavy
  • Zvýšení odolnosti vůči stresu
  • Normalizace spánku
  • Zlepšení stavu pokožky
  • Zvýšení životního tonusu (vitality)
  • Zpomalení procesu stárnutí
  • Složení turmania
  • Turmanium je vysoce jakostní slitina turmalínu, germania, minerálu elvan a sopečných hornin. 

  • Zahříváním tato slitina získává specifické účinné know-how výrobní společnosti z Jižní Koreje.

TURMALÍN

TK tur 3Turmalín je minerál, látka vzniklá v hlubinách země působením neživé přírody. Dosud známe několik tisíc minerálů, ale z nich asi jen 60 má vlastnosti drahokamů. Právě k nim patří také turmalín.

Turmalíny jsou kameny, které mohou mít neobyčejně pestrou paletu barev. Jejich název pochází z výrazu „tura mali", což v překladu znamená „kámen smíšených barev"

Turmalin obsahuje stálý elektrický náboj, proto bývá také označován jako krystalický magnet.

V nekonečné rozmanitosti kamenů je turmalín považován za absolutního vítěze z hlediska množství barev a barevných odstínů. Přírodní lesk, průzračnost a tvrdost získaly tomuto drahému barevnému minerálu zaslouženou slávu mezi výrobci šperků.

Turmalín obsahuje draslík, vápník, hořčík, mangan, železo, křemík, jód, fluor a další složky, celkem 26 prvků Mendělejevovy tabulky.

Při zahřívání turmalín vytváří nízkofrekvenční magnetické pole. Vyzařuje infračervené paprsky s dlouhou vlnovou délkou a záporné ionty, které mají tyto účinky:

posilují buněčný metabolismus, zlepšují látkovou výměnu;

zlepšují lokální průtok krve;

zlepšují výživu orgánů a tkání;

posilují obranyschopnost organismu (imunitu);

napomáhají harmonizaci vegetativního systému (jde o systém nervového podráždění a útlumu);

zásobují organismus životodárnou energií;

zlepšují kvalitu krve, stimulují krevní oběh a ředí krev tak že se krev dostane i do nejjemnějších kapilár a může organismu přinést VICE životní síly

GERMANIUM

TK ger 1Germanium je chemický prvek, který se podílí na průběhu celé řady procesů v lidském organismu. Nedostatek tohoto prvku se projevuje v činnosti trávicího traktu, v metabolismu tuků, v rozvoji aterosklerózy. Nejznámější vlastnosti germania je skutečnost, že tento prvek patří mezi tzv. polovodiče, což znamená, že ho můžeme zařadit někam na půl cesty mezi kovy a nekovy; a protože tato vlastnost pomáhá léčit lidské nemoci, germanium často bývá označováno jako zázračný prvek.

V atomové struktuře germania jsou čtyři elektrony, které se na vnější energetické úrovni snadno spojuji s ionty v lidském organismu a aktivně se pohybují mezi elektrickými proudy.

Když se germanium spojí se škodlivými prvky v lidském organismu, zejména s volnými radikály, jeden ze čtyř elektronů, ten nejvzdálenější od atomového jádra, se náhle odloučí a zachová si zápornou polaritu, zatímco zbylé tři elektrony zůstanou v organismu aby obnovily rovnováhu. Elektron, který se vzdálil, neutralizuje škodlivé látky a odvádí je přes buněčnou membránu směrem k vylučovacímu ústrojí. To vede ke zlepšení metabolických procesů uvnitř buňky, zrychluje se vylučování nahromaděných toxinů a volných radikálů. Buňky se začínají rychle dělit. Místo starých buněk vznikají nové, celý organismus se začíná omlazovat.

Účinné vlastnosti germania

První zmínky o užitečnosti germania pro lidské zdraví pocházejí z Japonska. V roce 1967 zjistil doktor Kazuhiko Asai, že germanium disponuje širokým spektrem biologických účinků.

Transport kyslíku k živým tkáním.

Když se germanium dostane do krve, chová se podobně jako hemoglobin. Kyslík, který je poskytován tkáním, zajištuje normální fungováni celého organismu a předchází vzniku deficitu kyslíku v orgánech, které jsou nejvíce ohroženy při hypoxii.

 Posílení imunity.

Germanium ve formě organických sloučenin napomáhá produkci gama interferonů, které potlačují procesy množení mikrobů, aktivují makrofágy a specifické obranné buňky.

Biocidní účinky (antimykotické, antivirotické, antibakteriální).

Organické sloučeniny germania stimulují produkci interferonu, obranné bílkoviny, která vzniká jako odpověď na vniknutí cizorodých mikroorganismů.

Analgetické účinky.

Doktor Kazuhiko Asai zjistil přítomnost germania v živých organismech a dokázal, že tento prvek zvyšuje zásobování tkání kyslíkem a kromě toho

pomáhá léčit artrózu, osteoporózu, kandidózu, mnohé virové infekce. Navíc dokáže urychlit hojení ran a zmenšit bolest.

ELVAN

Kámen obsahuje mnoho stopových prvků a je zdrojem infračervených paprsků s dlouhou vlnovou délkou.

TK elv 1 Slovo elvan je keltského původu a v překladu znamená „bílý kámen". Elvan je granitový porfyr s příměsí křemene a ortoklasu. Korejci se domnívají, že tento minerál má léčivé vlastnosti.

Elvan pozitivně ovlivňuje zdraví pokožky, přidává se do čistících krémů. Pomáhá také při alergiích.

Tento minerál změkčuje vodu a očišťuje ji od příměsí tím, že pohlcuje škodlivé látky a těžké kovy. Používá se také k výzdobě interiéru. Vyrábějí se z něho podlahy, stěny, postele, podložky, saunové lavice, pece, plynové hořáky.

Často se používá také k výrobě nádobí. V některých restauracích se používá při grilování, aby příjemné provoněl maso svými léčivými výpary.

V Koreji je velmi populární při vaření vajec: Když se vajíčka uvaří ve vodě s kouskem elvanu, získají chuť i vůni uzeného masa a jejich barva pak připomíná velikonoční vejce.

VULKANICKE HORNINY

Jde o horniny, které vznikly v důsledku sopečné činnosti. Díky těmto horninám Turmániová keramika získává svou příznačnou tvrdost.

Vulkanické horniny mají mnoho cenných a užitečných vlastnosti:

 TK vulk 1Zachovaly v sobě prapůvodní magnetické pole Země, na rozdíl od hornin zemském povrchu, kde je magnetické pole Země výrazně slabší.

Jsou obohaceny stopovými prvky. Avšak jejich nejvýznamnější vlastností je dlouhodobé uchovávání organického tepla. To umožňuje dosáhnout maximálního účinku při prohříváni. Vulkanické horniny dokážou také odvádět usazeniny a očišťovat organismus. Zůstávají čisté a nezasažené civilizací, proto se často používají k léčebným účelům.